Blij meisje.

Tenminste, dat hoop ik dan maar want het heeft me best veel tijd gekost. Ik zou er in ieder geval als 3 jarig meisje intens gelukkig mee zijn geweest!

Voor het dochtertje van een vriendin heb ik gordijntjes gemaakt voor onder haar bed.
Vooral het bedenken hoe de gordijntjes eruit moesten komen te zien ging aardig wat tijd in zitten. Het onderste gordijntje ben ik vrij impulsief aan begonnen, die vind ik ook wat minder leuk geworden. De rest vind ik erg leuk! (Een strijkbout erover is geen overbodige luxe zie ik, maar het enige wat hier in huis gestreken wordt zijn de strijkkralen van Krisje... ;-) )
Ze wilde ook graag een slaapzakje voor haar pop voor haar verjaardag. Daarbij ging vooral veel tijd zitten in het nadenken hóe ik het in elkaar moest zetten. Het is in één keer gelukt!

Nu ga ik even iets doen waarbij ik niet zoveel hoef na te denken. Gister las ik op het blog van Ingrid van Het Bovenhuis dat ze aan het wildbreien geslagen is. Er staat een lantaarnpaal voor haar huis die wel wat kleur kan gebruiken. Omdat zo'n paal toch best hoog is nodigt ze iedereen uit om een stukje mee te breien of te haken.
Toch een leuk idee, dat er ergens in Nederland een lantaarnpaal staat met een klein stukje breisel van mij. Dus ik ga mijn pennen eens uit het stof halen!

~ Fijn weekend!

8 opmerkingen:

 1. Ze gaat de gordijntjes vast fantastisch vinden. Ik vind ze in ieder geval prachtig geworden! Leuk, die zelfgemaakte kadootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke gordijntjes heb je gemaakt en je slaapzakje is prachtig, fijn zonnig weekend Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel mooi! Ze zal er zeker gelukkig mee zijn kan niet anders....fijn weekend Cinderell@

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie en lieve gordijntjes krijgt het meisje!!!
  En dat slaapzakje wat een goed idee. Moet ik als ik weer eens tijd heb ook maar gaan maken voor Yara haar poppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Marjolein,
  Wat een vrolijke gordijntjes. Ook het slaapzakje is schattig. Fijn van die zelfgemaakte kado's! Lief dat je meebreit! Ik ben al een eind op weg en kreeg vandaag het eerste lapje over de post. Leuk!
  Hartelijke groet,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooo ik zo zo weer een klein meisje willen zijn:-)

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die gordijntjes zien er fantastisch uit zeg ... ik zou zelf willen dat ik weer 3 was!

  Tot zaterdag (klinkt goed he!)
  Sas

  BeantwoordenVerwijderen