Haken op donderdag.

Afgelopen donderdag begon Martine van Bees and Appletrees met iets nieuws: Haken op donderdag.
Ik kan haken en vind het leuk maar doe het veel te weinig dus dit leek mij een goede stok achter de deur om eens wat meer te gaan haken. Niet lang daarna kwam ik bij Dutch Sisters deze tas tegen dus daar ga ik de komende tijd mee aan de slag.
Het lijkt niet al te veel werk en qua haken is dat ook zo, maar op de één of andere manier ben ik altijd héél lang bezig met het bij elkaar zoeken van de kleurtjes. (En dat voor ieder vierkantje weer...) Nog een ander probleem dat ik trouwens heb met het haken van granny's is dat hoe groter ze worden (hoe meer rondes dus) hoe lelijker ze worden. Ze worden dan bobbelig. Vanuit het midden naar de hoeken toe lijkt het dan te strak waardoor het lijkt alsof je op de rechte stukken teveel steken hebt gemaakt, terwijl ik het volgens patroon haak. (Het maakt ook niet wat voor patroon het is.) Herkend iemand dit en misschien nog beter, heeft iemand een oplossing?
Ik ben al zover... Ik maak nu van 4 kleine granny's 1 grote, dat werkt ook maar grote granny's zouden ook heel leuk zijn.
Ik moet de komende tijd ook nog allerlei spulletjes haken voor mijn kraampje bij Kris in de tuin op 2 augustus, ik ga jullie dus niet alleen maar vervelen met de (trage...) voortgang van mijn tas! ;-)

Wil je trouwens ook meedoen met haken op donderdag? Dat kan, kijk dan even hier.

~ Ik ga weer aan de haak!

ps. De was is inmiddels droog.

4 opmerkingen:

  1. Echt een prachtige tas-mooie kleuren combi-knap gemaakt-xxx-Sil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is al een hele tijd geleden dat ik granny's haakte, maar bij het zien van deze mooie tas begint het weer te kriebelen. Haken is trouwens makkelijker tijdens de zomer dan breien, vind je niet ? Groetjes, rozemie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, dat zijn er al 4 af! Good girl...

    BeantwoordenVerwijderen