Sokjes voor Sipke.

Ik wilde al een tijdje een poging gaan doen om sokken te breien. Nu ken ik mezelf inmiddels een beetje, de eerste sok is leuk want het is nieuw. De tweede sok zal er waarschijnlijk nooit komen. Ik maak graag iedere keer weer wat anders en dat is toch lastig met sokken. Toen kwam ik dit boekje tegen:
Het boek begint met "Geen last meer van het 'tweede-sok-syndroom'." Echt iets voor mij dus! Het eerste project, om de techniek onder de knie te krijgen, is een paar sokjes voor een kindje van 2 á 3 jaar. En laat ik die nu net hebben! Nou ja, niet helemaal, maar tegen de tijd dat de sokken klaar zijn wel.
Je hoeft helemaal niet goed te kunnen breien om de sokken te breien, alles wordt stap voor stap met plaatjes uitgelegd. Ook heel geschikt dus voor de onervaren sokkenbreidsters.
Ik ben nu een paar weken bezig, tussendoor ook nog twee Zpagetti tassen gemaakt, en het schiet best op. Het beenstuk is al helemaal af, de grote en kleine hiel ook, zelfs de spie. Ik ben al onderweg naar de tenen. Ik denk zelfs dat ik ze wel af heb voor Sipke zijn tweede verjaardag in januari!

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marjolein,
  Dadt is nog eens handig zeg, twee sokken tegelijk breien. Ik heb al heel veel handwerktechnieken geprobeerd, maar met breien ben ik nog nooit verder gekomen dan kleine lapjes, die eigenlijk truitjes zouden moeten worden, maar dat nooit geworden zijn. Ik hoop toch ooit eens een breiwerkje te beginnen en ook af te maken.
  Succes met de sokjes, ze worden echt heel leuk.
  Groejtes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je! Ik ben ook niet van de grote projecten maar dit is goed te doen, zeker wanneer je tussendoor ook andere dingen doet.

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen