Jammie!

Krisje is laatst pruimen wezen plukken en kwam met kilo's thuis! Na al het één en ander te hebben weggegeven en opgegeten bleven er nog heel wat pruimen over. Zonde om weg te gooien, maar erg lang bewaren kun je ze ook niet. Dus op internet op zoek gegaan naar een recept voor pruimenjam. Uiteindelijk is het een beetje van mezelf en een beetje van internet geworden.
Komt ie:
1 kilo ontpitte pruimen
1 pond schilde en gesneden appels
1 1/2 kilo geleisuiker
wat koekkruiden
Alles in een pan, op heel laag vuur aan de kook brengen en héél veel roeren. Eenmaal aan de kook met een sudderplaatje eronder zachtjes laten pruttelen tot de appel zacht is en de jam dik.
Conserverenpotten en deksels ondertussen uitkoken. Vul de potten met de jam, draai de deksel erop en zet ze een tijdje op z'n kop. Draai ze daarna om en laat ze weer even staan. Dan komt, vind ik, het magische moment. Druk het rondje op de deksel in en als het goed is blijft ie dan naar binnen staan. Dan is het gelukt en kun je de jam heel lang bewaren!
Heerlijke pruimenjam die door de koekkruiden ook wel een beetje naar stoofpeertjes smaakt.

~ Groet!


4 opmerkingen:

  1. Heerlijk pruimenjam, lekker smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker pruimenjam, koekkruiden? heb ik nog niet geprobeerd, misschien ook maar eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MMMM! 't Water loopt me in de mond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er lekker uit ;) je kringloop vondsten zijn ook leuk zeg! Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen