Juffrouw Stance.

Gisteravond mocht Krisje opblijven en besloten we te gaan kleien. Een hele tijd geleden had ik ergens een pakje DAS klei gekocht en daar gingen we mee aan de slag. Bij het openmaken van de klei rook ik de geur en was gelijk weer terug op de basisschool. In het handenardbeidlokaal om precies te zijn, bij juffrouw Stance. Een echte excentrieke kunstenares die ons vol passie en bevlogenheid alle facetten van creativiteit wilde bijbrengen. Primaire en secundaire kleuren, nuances, perspectief, houtskool, verf, ecoline, krijt, weven, naaien, papiermaché-en, lino snedes maken, boetseren en ga zo maar door. Toen vond ik het maar een raar mens, maar nu kijk ik toch wel met veel plezier terug op haar lessen en alles wat ik daar heb geleerd!

~ Fijn weekend!

7 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo een pakje klei liggen! Ben benieuwd als het mij ook weer herinneringen terug brengt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch! Jij ook een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hadden er ook zo een op de basisschool, die heette Ans.... ik vond het geweldig al die creatieve lessen zoals macramé (weet niet eens hoe je dat schrijft haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohjah hier ligt ook altijd een pakje van die klei in de kast, om eens lekker te frunnikken :-) blijft leuk he ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja inderdaad die klei-geur! En hier ook een tekenjuf die bij is gebleven. Ze heette Trees en had altijd een potlood in dr knotje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niets lekkerder dan een potje kleien, gaaf zeg!!
  Dank je voor je haakboekentip! Ik ga eens op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen