Gezellig wit.


Wij wonen in een gemiddeld huis met een iets meer dan gemiddeld aantal kinderen. Dat past op zich met met praktische oplossingen prima, maar de kinderen worden groter waardoor het huis toch wat voller begint te lijken. Te vol en te druk voor mijn gevoel. Verhuizen willen we niet, daarom gaan we weer voor een praktische oplossing.
Ik heb vooral behoefte aan wat meer licht en rust. Omdat manlief het plaatje in mijn hoofd niet helemaal zag, heb ik er een collage van gemaakt.
Nu is onze huiskamer al grotendeels wit, maar er staan antiek grenen meubels in en die maken het voor mijn gevoel allemaal wat vol en donker. Dus de eethoek en kast gaan eruit en er komen lichte meubels in. (Ik zou de donkerbruine bank stiekem ook best in willen ruilen voor een witte, maar das dan weer niet zo praktisch met de kinderen... ;-) )
We hebben al een nieuwe eettafel gekocht die we wit gaan schilderen en stoelen in de vrolijke kleuren paars, groen en oranje. Want alleen wit is ook zo ongezellig, daar mag best wat kleur bij.


Nu is er nog een muur in de huiskamer die nu oud lila paars is, en toe is aan een nieuw fris kleurtje. Maar dan komt de vraag, welke kleur? Mostergeel, indigo, warm gelig/oranje of toch wat meer petrol (niet echt favo bij manlief).
Een tijdje geleden heb ik de keuken al groen geverfd, dus daar moet het ook wel leuk bij staan... We moeten er nog maar eens goed over nadenken!
Over twee weken hebben we een weekje vakantie en willen we een begin gaan maken met schilderen. Foto's volgen tegen die tijd natuurlijk!

(En mocht er nog iemand zijn die interesse heeft in een hele leuke grenen eethoek met bankje of een leuke grenen buffetkast, laat even een reactie achter hieronder. Dan kan ik evt. foto's mailen.)

~ Fijne avond!


6 opmerkingen:

 1. Oooooh, onze eetkamerstoelen hebben die kleur petrol ;-) Is wel heftig voor een muur denk ik. En oker is misschien iets te 'nu' en niet meer 'volgend seizoen'? Maar iets geligs is denk ik wel gezellig!
  Veel succes! Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, die buffetkast.... daar wil ik wel even over denken! Kan je me een foto mailen, want is het die die ik denk dat het is, met die laatjes waar je iets achter kan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijk moodboard heb je gemaakt. Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden. Succes en veel plezier met het opknappen! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik wil de eethoek graag! daar ben ik aan gehecht! hahaha...

  Kus lieffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een mooi moodboard heb je gemaakt! Ik moest wel lachen toen ik dit zag.
  Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk is om je ideeen aan je man te verwoorden. Die van mij heeft ook een beetje moeite om mij te begrijpen (daarin dan!) Maar als ik een moodboard zou maken ... dan snapt hij er helemaal niks meer van! Hahaha ik weet zeker dat hij zou zeggen: "Wil je dit allemaal?"
  Heel veel succes en plezier met veranderen van jullie huisje!

  Groetjes
  San

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk je moodboard. Heeeeel herkenbaar ook.... Mijn manlief is zo NIET visueel dus ik doe bij dit soort gesprekken veel met plaatjes. Werkt erg goed trouwens. Het gaat vast erg mooi worden. Succes! Groetjes, Claire

  BeantwoordenVerwijderen