Fietsen, slenteren, sjacheren, ruilen, post en meer. (Pas op, erg lang bericht!)

Het is alweer een week geleden dat manlief en ik een weekend in Antwerpen waren. Het was heerlijk en eigenlijk veel te kort. (Alhoewel je eenmaal thuis heel blij bent dat je weer bij je kindjes bent!)
Het hotel was super, we hebben in het stoombad en de sauna gezeten (ik weet nu het verschil! De sauna is gewoon heel heet en een stoombad is heet met stoom.) en het ontbijt was erg uitgebreid. Alleen de bedden waren wat hard en het lag een stukje buiten het centrum. Maar daar hadden we een oplossing voor: de fiets was mee achterin onze bus! De bus heeft het hele weekend bij het hotel gestaan en wij zijn op de fiets overal naar toe geweest.
Het was de eerste keer dat ik bij manlief achterop de fiets zat en dan nog wel in Antwerpen! Fietsen is daar trouwens goed te doen, veel fietspaden etc. dus echt een aanrader.
Antwerpen is echt een mooie stad waar je heerlijk kunt slenteren en mensen kijken, en wat hadden we mazzel met het weer!
Echt voorjaar met bloesem in de bomen.
Op een stoepje bij de Vogeltjesmarkt mensen kijken.
Zondag zijn we even naar de vogeltjesmarkt geweest, ik had eigenlijk verwacht dat het veel groter was, maar dat viel best mee. Er waren gelukkig maar weinig dieren, een stuk of vier kraampjes denk ik. Maar wat is het verleidelijk... Lieve konijntjes die je zo kunt oppakken en aaien en kleine cavia-tjes. Er waren ook hele grote kippen en kalkoenen en allerlei parkietjes enzo. Bij één kraampjes zaten een paar parkietjes los op een stokje en die gingen zo op je vinger zitten. Zelfs dat was verleidelijk terwijl ik helemaal niet van vogels hou!
Het meisje op de klompen.
De jongen zonder houten been. ;-)
Een gaaf Barbapappa huis in de etalage van een stripboekenwinkel.
Langs de Vogeltjesmarkt stond een bord: "Sjacherbeurs, ieder weekend overdekt sjacheren. Kopen, verkopen en ruilen." We hadden er nog nooit van gehoord maar waren nieuwsgierig. Het bleek een grote vlooienmarkt te zijn waar ik weer een aantal leuke dingen heb gekocht!

















Een schortje voor Krisje (links) en mezelf (rechts), kunnen we samen het huis kuisen. ;-)  Het schortje van Krisje kan ze leuk aan als jurkje en het andere schort ga ik verknippen want het is een erg leuk stofje.
Oeps, vergeten de foto te draaien...
Er stond een leuk kastje, maar ik twijfelde want hoe moest ik het meenemen op de fiets en waar moest ik het thuis kwijt...? Maar ja, voor maar zes euro.... Volgens manlief zou de kans erg klein zijn dat ik nog een keer zo'n leuk kastje voor zo weinig tegen zou komen. (Hij vond hem ook wel leuk dus...)
Ik wilde hem als naaikastje gebruiken, maar omdat de kinderen hem open kunnen maken en dan bij allerlei scharen en naalden kunnen werd het een haakkastje.
Ook vond ik nog een geweldig emaillen steelpannetje en een lief blikje van Heidi gevuld met allemaal oude knopen.








Een tijdje geleden alweer deed ik een ruil met Arnika. Zij maakt hele mooie hangertjes van scrabblestenen en wilde er graag een paar ruilen. Ik had mijn oog laten vallen op het hangertje van Roodkapje.
Voor haar haakte ik een paar Japanse bloemen in haar favoriete kleuren en deed ze op stokjes.
Ik had die Japanse bloemen al eens gezien op Attic 24 en vond via Haakzaken hier een tutorial. Op het blog van Crafty Valley staat een hele mooie waterlelie variant. Ze zijn echt heel verslavend om te maken.

De Round Robin Envelop is hier ook al een paar keer aangekomen. Twee keer voor mij, dit haalde ik er beide keren uit:

















Er is ook een kinderenvelop die voor Krisje op de mat viel. Ik had verwacht dat ze alles wel wilde houden, maar dat viel mee.
Wel zag ze het in eerste instantie niet zo zitten om er weer spulletjes van haarzelf in te stoppen want daar wilde ze mee knutselen... Tja, voor wat hoort wat.

Mijn tweede Round Robin boekje is na ruim een week reizen aangekomen in België. Ik was al bang dat hij kwijt was geraakt onderweg en ik weer een nieuwe moest maken maar gelukkig dook ie ineens weer op!
Het Round Robin boekje van Esmee viel vanmorgen op de mat, die van Mireille is bijna af en het boekje van Corinne valt ook een dezer dagen op de mat.

Maandag heb ik mijn give away op ons Round Robin blog, het wordt een hele leuke give away!! (ik moet het alleen nog even in elkaar zetten...)
Zaterdag moet ik een paar gordijntjes af hebben en een poppenslaapzakje, ik ben al een heel eind, maar kan hier helaas nog niks laten zien want dan is het geen verrassing meer voor het jarige jetje.

Het leek vanmorgen een druilerige dag te worden dus besloten we om een pyjamadag te houden. Hutten bouwen in de huiskamer...
en cakejes bakken in twee verschillende smaken. Appel-rozijn (altijd lekker) en banaan-dadel (ik ben erg benieuwd), het begint hier inmiddels al erg lekker te ruiken dus ik ga ze snel uit de oven halen!

~ Fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke volle blogpost! De envelop is hier ook aangekomen, en Leander heeft er leuke dingen in gevonden, dank daarvoor. En wat een leuk kastje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O heerlijk zeg zo'n weekendje weg!
    Gezellige post.
    Groetjes,
    Karin ---De Merle---

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk bericht. Mooie kleuren heb je gebruikt voor de bloemen. Wij bouwden ook altijd tenten in de kamer met oude gordijnen en wasknijpers. Jammer dat mijn kinderen te groot zijn. Fijn weekend. Groetjes, Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super dat jullie het naar je zin hebben gehad zo heerlijk met zijn tweeën!
    Heb genoten van 101 woonideeën. En je bloementjes staan ik de plantenpot in de keuken! Heel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lang geleden dat ik even aan kwam waaien alhier.....
    Maar hier ben ik dan :D

    Heerlijke Blog!
    Leuke foto's en je Haak
    kastje/kistje is ook super zeg!

    En de swap hanger, is leuk! Net als het steelpannetje :D en de knopen natuurlijk....

    Pyjama Dagjes zijn altijd Heul Fijn (vind ik zelf ;) ) ♥

    Ik wens je voor vandaag een Heerlijke Dag en een Fijne Week nog ....

    Groetjes van Ivonne ☼

    BeantwoordenVerwijderen