't Was een mooie dag!!

Koninginne nacht en dag was erg geslaagd!
Nacht hebben we gevierd met z'n tweetjes in Utrecht. Het was daar erg druk, zo druk dat je soms met de massa werd meegevoerd waardoor je de kans niet kreeg om alle leuke kleedjes goed te bekijken. Maar toch wat leuke dingen kunnen kopen. Al vrij vroeg liepen we tegen een pianokrukje aan wat manlief al heel lang wilde hebben. Even twijfelde hij, want dan moest ie het de hele avond meesjouwen.. Maar voor maar 4 euro... Gekocht en gesjouwd dus! Ook nog wat leuke boekjes gekocht van de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. En dat krukje kwam soms nog best van pas als een van ons ergens wat langer aan het kijken was kon de ander even zitten.

Dag hebben we bij ons in het dorp gevierd. De kinderen op een kleedje en wij om de beurt erbij. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een kleedje zat op Koninginnedag, maar ik vond het erg leuk. Zeker voor herhaling vatbaar! Ik heb ook al wat leuke ideetjes gezien om volgend jaar te verkopen naast alle oude zooi waar we zo graag vanaf willen, zoals bijvoorbeeld net gekiemde plantjes. En misschien dat ik ook wat zelfgemaakte spulletjes ga verkopen, maar dan moet ik wel op tijd beginnen met het maken ervan.

Maar dan de buit... De beste koop vind ik toch wel de nieuwe fiets voor Krisje. Op het kleedje schuin tegenover ons zag ik (nadat we er al een paar uur tegenover zaten...) een meisjesfiets staan die een slag groter leek dan Krisje haar oude fiets. Samen met Krisje gepast en gefiets en het was de goede maat. Alleen de kleur... Rood met donkerblauw en wat geel. Niet echt meisjesachtig dus ik had verwacht dat Krisje hem niet zo leuk zou vinden. Toen ik haar vroeg wat ze ervan vond zag ze ineens het sleuteltje en was ze verkocht. Wauw Mam, een fiets met een sleuteltje!! En dat voor maar 8 euro!

Verder veel retro spulletjes gekocht.... Blikjes en blikjes en.... Nee, geen blikjes. ;-) Maar wel soepkommen!
De soepkommen en de Brabantiablikken heb ik gekocht bij de scouting. Die halen ieder jaar langs de deuren spullen op en verkopen dat voor een prikkie. En dat geld gaat dan weer naar de vereniging. De soepkommen waren met z'n vieren 50 cent en de blikken met z'n drieën 50 cent. De Brabantiablikken leken zo uit het keukenkastje te komen, de restjes koffie, thee en suiker (met oud tupperwareschepje) zaten er nog in.
Bij het kleedje waar ik de bovenste blikjes kocht, kocht mijn moeder hele mooie Venz blikjes. Een roze zoals hierboven (foto van internet geplukt) en een blauwe. Ben wel een beetje jaloers... Ze zijn zo leuk!!

Ik vond ook nog een heel gaaf koffertje voor maar 50 cent en bij de fiets van Krisje kreeg ik een oud doosje domino. En nog meer boekjes gevonden.

Toen we bijna naar huis gingen liepen manlief en ik nog even naar de scouting omdat ik daar een mooie villa had gezien voor onze konijnen voor maar 4 euro. Hok hebben we gekocht en op de terugweg naar het kleedje, waar mijn moeder met de kinderen de wacht hield, liepen we langs een verlaten kraam waar nog twee dingen op lagen met een briefje 'gratis'. En watvoor dingen!
Een soort letterbak. Manlief vond het niks want hij is van plastic. Dat is inderdaad een minpuntje, maar het model maakt het helemaal goed!
Op de 'schoorsteen' staat 'Bully figuren'. Ik had geen idee wat het was, maar google gaf antwoord. Dat zijn die oude smurfenpoppetjes van vroeger en er zijn ook nog poppetjes van allerlei andere strips en tekenfilms.
Op de achterwandjes ga ik leuke 'behangetjes' maken en dan nog vulling verzamelen.
Er stond ook een zielig stoeltje.
Toen mijn broertje en ik allebei bijna twee waren (26 en 28 jaar geleden) hebben wij voor Sinterklaas een stoeltje gekregen en dat stoeltje hebben we nog steeds. Zo'n zelfde stoeltje stond op die kraam. Die kon ik dus echt niet laten staan.
Ik zal hem koesteren!

~ Groet!

9 opmerkingen:

 1. sjonge wat een oogst!
  en de verkoop?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige dingen heb je gekocht! Ik ben ook maar even op die figuurtjes gaan zoeken en wij hadden ze vroeger ook. Als het goed is zijn ze er zelfs nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die blikken hadden mijn ouders vroeger! Zonde dat ze ze óóit weggedaan hebben hè! En ze hadden ook van die melkbekers in dezelfde stijl als de soepkoppen, maar die zijn gesneuveld in de vaatwasser. Argh! Geweldig dat jij ze nog kon vinden. Ik vind het 's nachts altijd te druk in Utrecht, maar overdag was het goed te doen!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Venz blikken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joepie, wat een pracht van een opbrengst! Heerlijk he, struinen op marktjes... Leuk, leuk leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt goed gescoord hoor! Omdat ik zelf de hele dag op de koninginnemarkt heb gezeten, heb ik alleen maar even rondom ons kleedje kunnen snuffelen. Maar het was reuze-gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuks allemaal! Lekker van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een Lief stoeltje :D

  En foto 2 en 3 vanaf boven gerekend.... Helemaal Geweldig!
  Die blikken staan nog op mijn verlanglijstje :)
  Zelf heb ik een aantal kopjes met die bloemetjes en laatst een Mok in die stijl....
  Had mijn moeder op de kop getikt...

  Maar wat fijn dat het een Geslaagde Dag Was!

  Groetjes van Ivonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een geweldige vondsten heb je gedaan!
  geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen