Opgeruimd staat netjes!

Wanneer je veel kinderen hebt, betekend dat vaak veel spullen. Wanneer de Goedheiligman dan de hoeveelheid spullen verdubbeld zonder er opbergmogelijkheden bij te geven kan dit maar 1 ding betekenen: Opruimen!
Aan het begin van de avond zag de kast er zo uit. De chaos was niet alleen veroorzaakt door de Sint hoor, dat was al langer zo.... Maar het opruimen had ik, om tactische redenen, wel uitgesteld tot na zijn bezoek. Mijn vooruitziende blik voorspelde dat het anders 2x opruimen in korte tijd zou worden.
Ik ben er een paar uurtjes druk mee geweest, heb alles eens kritisch bekeken, wat dingen weggegooid (een vuilniszak vol!) en wat dingen apart gehouden die naar boven kunnen. Toen nog wat schuiven met de indeling van de kasten en dit is het resultaat: Opgeruimde kasten! Nog even een uurtje van genieten voordat morgen alles er weer uit gehaald wordt!

Appeltjes van oranje.

Van de week hadden ze bij de Lidl kistjes met bladmandarijntjes. Alleen al omdat ze er zo gezellig uit zien heb ik ze meegenomen. Maar mandarijntjes worden hier ook graag gegeten, dus met een weekje is mijn gezellige kistje weer leeg.
Alweer twee jaar geleden geloof ik heb ik een leuke Sinterklaaskrans gemaakt met viltpakketjes van Atelier Pippilotta. Het zijn hele simpele pakketjes, maar het resultaat is erg leuk!
Gisteravond heeft de Sint ons huis aangedaan, of in ieder geval, na veel gebonk bleek er ineens een ontzettende berg cadeautjes buiten te staan. De Sint heeft me behoorlijk verwend met katoen om te haken, de Flow en een grote klos Zpagetti. Alleen weet ik nog niet zo goed wat ik van de Zpagetti ga maken. Het is zwart en glanzend... Niet helemaal mijn ding dus daar ga ik nog maar eens goed over nadenken, en voorlopig heb ik nog genoeg projectjes liggen.
Ik heb trouwens ook nog de dvd van Frank en Frey gekregen. Die wilde ik heel graag hebben voor de kinderen... Ja ja... Maar Sinterklaas had me door, dus kreeg ik hem zelf!
De kinderen hebben ook echt weer bergen speelgoed gekregen. Veel autootjes, puzzels en spelletjes. Geen idee waar we het allemaal kwijt moeten, dus ik denk dat ik volgend jaar maar een aanbouw vraag aan Sinterklaas.... ;-)
Sipke kreeg een puzzel met hele lieve plaatjes, misschien biedt het ook wel weer mogelijkheden om er iets leuks van te maken want ze zijn echt onweerstaanbaar!
Ik ga de komende dagen nog even de laatste hand leggen aan het pakketje voor Esther, dan kan dat van de week op de bus. Ik ben wel heel benieuwd wat ze ervan vindt, zelf vind ik het erg leuk worden. Het liefst zou ik nog twee weken de tijd willen hebben want ik bedenk iedere keer weer wat nieuws wat ook zo leuk is om erbij te doen!

Ruiltje.

Ik had laatst een blogje geschreven over pompomwol waarop Esther reageerde dat ze spijt had dat ze maar 1 bolletje had gekocht. En omdat ik 1 bolletje over had waarvan ik toch niet weet wat ik ermee ga doen leek het mij leuk omdat samen met wat andere leuke spulletjes te ruilen.
Gelukkig dacht Esther er net zo over, dus nu ben ik druk bezig om het doosje te vullen. Ik ga nog niet te veel verklappen natuurlijk, anders is het geen verrassing meer. Maar ik ben nu iets aan het haken en ik denk dat ik van de week ook nog even achter de naaimachine kruip.....
Zodra Esther het pakketje heeft ontvangen zet ik hier wat foto's neer!

Dank u Sinterklaasje!

Sinterklaas heeft zomaar de goede wol gevonden voor die leuke 'wanten zonder vingers' die ik laatst in een breiboek zag en in mijn schoen gestopt!

De kleuren zijn echt mooi! Door de flits lijkt het roze erg fel, bijna rood, maar in het echt is ie erg mooi. De sokjes voor Sipke moeten nog maar heel even wachten want met deze kou zijn een paar wanten wel aangenaam. Ik weet dus al wat ik vanavond ga doen.... :-)
Ohja, hij heeft nu dus ook mijn verlanglijstje met daarop onder andere Zpagetti en katoen om te haken. Ben wel heel nieuwsgierig waar hij me nog meer mee gaat verblijden.

Onze cavia's.

Wij hebben twee cavia's die bij ons binnen wonen. (We hebben ook huisdieren die buiten wonen, vandaar.) De linker cavia is Mickey (wat heel voor de hand liggend is als je al een kat hebt die Donald heet) en de rechter is Armpje (dat leek een beetje een miskoop te zijn aangezien zijn achterpootjes het niet doen, vandaar arme Armpje maar hij lijkt er geen last van te hebben).
Onze cavia's zijn heel lief en lijken een groot aanpassingsvermogen te hebben. Ze voelen zich in allerlei situaties thuis. Of het nu een autorace is met Lightning McQueen van Cars, een spelletje ganzenbord met de gansjes, een potje knikkeren, een puzzel maken of de levende bewoners zijn van de herfsttafel, ze lijken het allemaal prima te vinden.
Vandaag speelden ze samen met Buzz Lightyear de  hoofdrol in Toy Story 3. Ze draaien hun hand er niet voor om!
Binnenkort krijgen ze waarschijnlijk gezelschap van de ezel en de os en misschien zelfs wel Jozef, Maria en het kindeke Jezus waardoor we automatisch de trotse eigenaars zijn van een echte levende kerststal. En dat allemaal omdat Sipke iedere keer wel weer iets vindt wat door de tralies van het hok past. En vind je zo snel niks wat door de tralies past, dan kun je er altijd zelf nog in gaan zitten!

Even tussendoor.

Een tijdje geleden had de Blokker van die leuke pompomwol voor maar 1 euro per bolletje. Das tenminste een leuk prijsje als je eens iets wilt uitproberen. Ik had maar 3 bolletjes, dus het zou sowieso geen groot project worden. Wel wilde ik er iets leuks van maken, en waar kun je dan beter kijken dan op het internet?! Al snel kwam ik tot de conclusie dat er alleen sjaals van gebreid worden, ik heb in ieder geval niks anders kunnen vinden. Daarom heb ik ook maar een sjaaltje gebreid. Het was even vogelen welke pendikte ik nodig had (er stond niks daarover op de wikkel) en met welke steken in moest breien, pen 10 en tricotsteek werkt het beste!

Voor Krisje!

Sint Maarten (een beetje laat...)

Maar ben zo trots op ze, door weer en wind!!
 Mijn grote helden!!

Ook zo leuk...

Ik heb voorlopig nog genoeg werk aan de sokjes voor Sipke maar ik heb al weer hele leuke nieuwe breiprojecten gevonden. Ik heb laatst bij de bibliotheek een paar breiboeken geleend en eigenlijk moet ik dat ook niet doen wanneer ik nog met iets bezig ben.
In het boek Passie voor Breien staan hele leuke 'wanten zonder vingers'.
De wol die gebruikt wordt voor deze wanten is wel erg duur dus ik ben nog op zoek naar een goedkoper en net zo leuk alternatief, maar tot op heden nog niet gevonden helaas....
Ik had ook nog een ander boek geleend, 'Het nieuwe breien'. Daar staat echt een onwijs leuke trui in voor mijn dochter! Alleen één probleempje, ze vindt truien altijd te warm. Zelfs afgelopen winter wilde ze niet meer aan dan een dun shirt met lange mouwen. Maar misschien ga ik het gewoon doen! Het wordt dan wel een lange termijn project, dus dan is ie pas de volgende winter klaar.

Doe jij ook mee??!!

Door een mutsje te breien of te haken kun je een pasgeboren kindje in India een goede start geven. Het is een kleine moeite voor een ontzettend goed doel!
Voor meer informatie en een breipatroon van een mutsje, kijk op brei voor India. Voor een haakpatroon van een mutsje kun je kijken op de blog van Karin.

Kunst??

De lage tafel.

De poot van de bank.
Hmmm..... Ik ben er nog niet helemaal uit.... ;-)

.

Originele envelop.

Gisteren zijn mijn neef en inmiddels vrouw getrouwd. Als cadeautip stond er op de kaart de altijd originele envelop. Nu ben ik zelf niet getrouwd en hou ik me daar ook niet zo mee bezig maar volgens mij gaat het ze nooit om de envelop. Het gaat om wat erin zit en dat kun je ook best ergens anders in stoppen. Dus heb ik (uiteraard) op de valreep op vrijdagavond nog even snel een leuke alternatief voor de saaie envelop gefröbeld.Een lief soort buideltje/tasje van vilt met gehaakte hartjes aan het uiteinde van de lintjes. (Het patroon van de gehaakte hartjes heb ik trouwens van de blog van haakmuts.)
Erg goed gelukt al zeg ik het zelf!

Sokjes voor Sipke.

Ik wilde al een tijdje een poging gaan doen om sokken te breien. Nu ken ik mezelf inmiddels een beetje, de eerste sok is leuk want het is nieuw. De tweede sok zal er waarschijnlijk nooit komen. Ik maak graag iedere keer weer wat anders en dat is toch lastig met sokken. Toen kwam ik dit boekje tegen:
Het boek begint met "Geen last meer van het 'tweede-sok-syndroom'." Echt iets voor mij dus! Het eerste project, om de techniek onder de knie te krijgen, is een paar sokjes voor een kindje van 2 á 3 jaar. En laat ik die nu net hebben! Nou ja, niet helemaal, maar tegen de tijd dat de sokken klaar zijn wel.
Je hoeft helemaal niet goed te kunnen breien om de sokken te breien, alles wordt stap voor stap met plaatjes uitgelegd. Ook heel geschikt dus voor de onervaren sokkenbreidsters.
Ik ben nu een paar weken bezig, tussendoor ook nog twee Zpagetti tassen gemaakt, en het schiet best op. Het beenstuk is al helemaal af, de grote en kleine hiel ook, zelfs de spie. Ik ben al onderweg naar de tenen. Ik denk zelfs dat ik ze wel af heb voor Sipke zijn tweede verjaardag in januari!

Wat eten we vandaag?

Zomaar, op een onbewaakt ogenblik was ineens mijn keukenkastje bijna leeg.... Ik denk dat Jille en Sipke al trek hadden want ze hadden besloten om samen vast te beginnen met koken. Stamppot ging het worden kwam Jille mij vertellen! Ik heb het een tijdje aanschouwd maar ben toch ook zelf maar in de keuken gaan staan. Ik had er niet zo'n vertrouwen in, de pannen bleven wel erg leeg... ;-) Ik heb gelijk maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt en het kastje schoongemaakt!

Gewoon...

omdat ik ze zo leuk vind!!

Nieuw!

Ik had dit blog al een tijdje en schreef wel eens wat over mijn leven als moeder, vrouw en werkneemster. Maar omdat ik meer doe dan alleen maar de hele dag achter mezelf, de kinderen en mijn cliënten aan rennen heb ik mijn blog in een nieuw jasje gestoken. Vanaf nu ga ik ook al mijn gefröbel wereldkundig maken!

Zpagetti 1

Ik had de stand van Hoooked vorig jaar al gezien op de Kreadoe, maar was toen meer op zoek naar vilt om mee te frobelen waardoor het een beetje lang me heen ging. Van de zomer kwam ik het een paar keer tegen op internet, en wilde het toch wel eens doen. Haken met Zpagetti.
Vorige maand liep ik in Amersfoort  langs een heel leuk handwerk/wol winkeltje waar het in de etalage stond, alleen even naar binnen om te kijken dacht ik... Ik kwam met 2 klossen Zpagetti en een haaknaald nr. 12 weer naar buiten!
Met de eerste klos wist ik gelijk al wat ik ging maken. Ik had afgelopen zomer een hele mooie tas gezien op het Waterlooplein in Amsterdam, en zoiets ging het worden. Het was in drie avondjes voor elkaar en het is precies geworden zoals ik in gedachte had! De kleuren van de tas zijn echt heel mooi, paars, groen blauwig en oranje. Op de tweede foto kun je het redelijk goed zien.
Maar toen was de tweede klos aan de beurt. Ik had inmiddels de hand weten te leggen op het boek 'Haken met Zpagetti' en mijn oog laten vallen op tas Fiorentina. Een gebreide tas. Nu kan ik breien, maar mijn vaardigheden zijn nog in ontwikkeling. Maar boordsteek en recht breien met dik draad is goed te doen. Omdat ik niet dikker dan breinaald 10 had ben ik daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat leek totaal niet op de mooie dikke steken die ik in het boekje had gezien, dus alles uitgehaald en op jacht naar breinaald 15. Die vond ik bij de Nijhof, een doe het zelf en woonwinkel in Baarn (vreemd dat ze het daar verkopen, maar in ieder geval op de route naar mijn werk!) samen met heel veel mooie klossen Zpagetti, nu kon ik de verleiding wel weerstaan.
's Avonds ben ik weer vol goede moed aan het breien geslagen maar ook nu viel het resultaat weer tegen. Dus weer alles uitgehaald... Dan maar haken. Ook dat viel toch weer tegen, ik vond het jammer dat je het leuke printje van de Zpagetti helemaal niet zag en het heel druk en rommelig werd. Voor de 3e keer alles uitgehaald. Omdat ik het echt even niet meer wist ben ik op internet gaan zoeken naar plaatjes van leuke Zpagetti tassen en kwam ik op een idee. En het resultaat is er vind ik zelf!